Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
01

Χαιρετισμός Επιστημονικά Υπεύθυνης

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στο 1ο Θερινό Σχολείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με τίτλο «Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Χθες, στο Σήμερα, στο Αύριο»
που διοργανώνουν από κοινού το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Η διοργάνωση του 1ου Θερινού Σχολείου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έρχεται ως συνέχεια του επιτυχημένου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Human Rights in a Changing World) που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» τον Μάιο του 2016 υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Η δράση μας στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποτυπώθηκε στην έκδοση του επιστημονικού τόμου Human Rights in A Changing World Research and Applied Approaches από τον αμερικανικό εκδοτικό οίκο Nova Sciences Publications (ed., A. Giotsa, 2018). 

Μετά από πρόταση της Επιστημονικά Υπεύθυνης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, εισήχθη μάθημα στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Εκπαίδευση», το οποίο είναι διεπιστημονικό και συμμετέχουν μέλη ΔΕΠ του Τμήματος και άλλων Τμημάτων του Πανεπιστημίου μας με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τέλος, έγινε δεκτός και θα δημοσιευθεί μέσα στο 2019 συλλογικός τόμος πάνω στα Ανθρώπινα Δικαιώματα (επίμ. Α. Γιώτσα) από τον εκδοτικό οίκο Gutenberg, ο οποίος θα διανέμεται ως σύγγραμμα στους φοιτητές που παρακολουθούν το αντίστοιχο μάθημα.

Το τμήμα μας έχει αναπτύξει ισχυρές σχέσεις με φορείς και Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις υπεράσπισης, προστασία και δράσης πάνω στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως με τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Fundamental Rights Agency (FRA), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης, UNICEF κ.α.

Οι συνεργάτες μας και εμείς στην Επιστημονική και την Οργανωτική Επιτροπή εργαστήκαμε με ενθουσιασμό, μεράκι και διάθεση για να προσφέρουμε στην επιστημονική και επαγγελματική κοινότητα ένα θερινό σχολείο που συνδυάζει τη θεωρητική κατάρτιση και την πρακτική εξειδίκευση των συμμετεχόντων. Στο 1ο Θερινό Σχολείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έγκριτοι επιστήμονες από την Ελλάδα και την Ευρώπη, θα μοιραστούν μαζί μας την εμπειρία τους και θα μας εκπαιδεύσουν σε τεχνικές και παρεμβάσεις.

Η επιτυχία του Θερινού Σχολείου εξαρτάται όχι μόνο από εμάς αλλά και από όλους εσάς που στηρίζετε με αγάπη και εμπιστοσύνη τις δράσεις μας.

Αγαπητοί μας συνάδελφοι, αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες, αγαπητοί συμμετέχοντες, το 1ο Θερινό Σχολείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποτελεί μια ευκαιρία για όλους μας να ανταλλάξουμε απόψεις, να αναπτύξουμε συνεργασίες, να αναστοχαστούμε γύρω από βασικές έννοιες και προβληματισμούς πάνω στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και μαζί να σχεδιάσουμε δράσεις στα μικρότερα και ευρύτερα συστήματα δράσης μας.

Σας περιμένουμε στα Ιωάννινα!

Άρτεμις Ζ. Γιώτσα
Επιστημονικά Υπεύθυνη 1ου Θερινού Σχολείου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ψυχολόγων
“Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ψυχολογία”
Πληροφορίες

Βιβή Μπουκουβάλα, 26510 05779
Μάγδα Ντίνου, 26510 05794
Έφη Κατσαδήμα, 26510 05894

Ηλεκτρονική Επικοινωνία

'Αρτεμις Z. Γιώτσα
Αναπλ. Καθηγήτρια Π.Τ.Ν.
Επιστημονικά Υπεύθυνη Έργου
agiotsa@gmail.com | humanrights2019@uoi.gr

Διεύθυνση

ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε. "Σταύρος Νιάρχος"
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
ΤΚ 45110, Παν/πολη - Δουρούτη